49. Nemzetközi Gyermek Játékok Alkmaar (Hollandia)

49. Nemzetközi Gyermek Játékok Alkmaar (Hollandia)

2015. június 24-29. között Hollandiában, Alkmaar városban került megrendezésre a 49. Nemzetközi Gyermek Játékok program, amelyen 34 ország 76 városának több mint 1500 sportolója vett részt, közöttük a Kecskemét város fiatal sportolóiból álló delegáció.

A nyolc sportágat felvonultató rendezvényen Kecskemét a gyermek leány röplabda és a fiú labdarúgás sportágban 16 sportolóval képviseltette magát.14 csapat részvételével rendezték meg a leány röplabda versenyt. Görögország, Szlovénia 3 csapattal, Ízrael 2 csapattal, Írország, Kanada 2 csapattal,Törökország,Hollandia 3 csapattal.

A csoportkör első mérkőzésén bokatörés miatt elveszítettük egyik meghatározó játékosunkat Forgó Lilient, akit azonnal korházba szállítottak és begipszelték a lábát. A szükségképpen átalakított csapat pedig 2 – 1 arányú vereséget szenvedett a szlovén Mislinja csapatától, akik 3 éve a bajnoki címet elnyerték. A vereség azt jelentette, hogy a csapat a szokatlan lebonyolítási formának köszönhetően a „vigaszágra” került, ahol lehetősége volt akár a döntőig menetelni, ehhez azonban valamennyi soron következő ellenfelet le kellett győznie.

A lányok sorrendben az izraeli Bergama, majd a szintén izraeli Hod Hasharon, a holland Joure és a szlovén Zalec csapatát egyaránt két-két szettben legyőzve, meggyőző fölénnyel, és sportszerű játékkal jutottak a legjobb négy csapat közé.

A bronzmérkőzésen nagy csatában múlták felül a görög Sparta együttesét, de a döntőbe jutásért már nem bírtak a nagyobb játékerőt képviselő Slovenj Gradec csapatával, így a dobogó harmadik fokára állhattunk. Mindenki számára felejthetetlen élmény volt,mind a verseny,mind a kirándulások,és programok.

Összességében elmondható, hogy sportolóink mind az elért eredményekkel, mind hozzáállásukkal és magatartásukkal méltó módon képviselték Kecskemét városát, öregbítették hírnevét.

A delegáció tagjai:

  • Röplabda: Forgó Lilien, Hegedűs Anna, Kökény Petra, Jantovics Réka, Murár Bettina Dorina, Pintér Vanessza, Piránszki Petra, Vida Eszter, edző: Sándorné Kormos Edit
  • Labdarúgás: Balla Szilárd, Vracaric Dániel, Gréczi Márton, Sallai Bence, Szalai Gábor, Szekeres Gergő, Várkonyi Tamás, Terbe Botond, edző: Gyenes Tamás
  • Csapatvezető: Lovas Zoltán
  • Delegációvezető: Dr. Szeberényi Gyula Tamás

 

Kategória: Archív, Röplabda