Címlap Úszás Hírek, aktualitások
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Névnap

Ma 2020. július 12., vasárnap, Izabella és Dalma napja van. Holnap Jenő napja lesz.

Időjárás

Úszótábor információk PDF Nyomtatás
2020. június 22. hétfő, 07:12

 

ÚSZÓTÁBOR INFORMÁCIÓ

Kedves Szülők!

A nyári úszótáborokba, 2 hét kivételével a szabad férőhelyek beteltek. Már csak a 6. és 7. hétre lehet jelentkezni, azaz a július 20-24. és július 27-31. közötti időszakokra.

KESI úszószakosztály

 

 
III. Mikulás Kupa: több egyéni csúcs született PDF Nyomtatás
2020. január 15. szerda, 17:31

2019. december 7-én, szombaton rendezte meg a Kecskeméti Fürdőben a Kecskeméti Sportiskola úszószakosztálya a házi úszóversenyt, amelyen többen megjavították eddigi legjobb eredményüket.

A versenyt Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője nyitotta meg. A verseny vendége volt Bán Sándor, a Magyar Úszószövetség dél-alföldi régióvezetője és Nagy Zoltán, a Bácsvíz KVSC úszószakosztályának a vezetője.

A versenyen 56 fiatal úszó vett részt, akik 2008-2013 között születtek. Rajtuk kívül még 8 úszópalánta is vízbe ugrott, hogy frissen megszerzett úszótudásukról adjanak tanúbizonyságot a lelátót megtöltő nézők előtt.

A verseny előtt Poczó Elemér, az úszószakosztály vezetője számolt be az év közbeni versenyeken elért eredményekről. A sportiskola úszói az idei évben 10 hazai és nemzetközi versenyen vettek részt, amelyen 114 érmet nyertek. 27 arany, 38 ezüst, és 49 bronzérem a mérleg.

A sportiskola fennállása óta most először sikerült országos úszó bajnokságon érmet szereznie. Kiss Pauditz Aliz három ezüstérmet nyert az Országos Cápa Úszóbajnokságon.

Egész évi teljesítménye alapján Bali Dorottyának sikerült bekerülnie a régiós korosztályos válogatott keretébe.

A legfrissebb adatok szerint eddig 14 sportiskolás úszónak 50 versenyszámban sikerült a Magyar Úszószövetség által meghatározott Aranyjelvényes szintidőket teljesítenie.

Májusban minimumvizsgát tett 38 úszó, akik a Bács-Kiskun Megyei Úszószövetség vizsgabiztosa előtt mutatták be úszástudásukat a különböző úszásnemekből. A sikeresen vizsgázó gyerekeket leigazolták, így biztosítva a versenysport részére az utánpótlást.

Szeptemberben 9 fiatalt adtak át a Bácsvíz-KVSC úszószakosztályának, így segítve az ottani eredményes munkát.

Poczó Elemér hangsúlyozta: rendkívül sikeres év van az úszószakosztály mögött, amelyért köszönet jár a sportiskolában dolgozóknak, az edzői kollektívának, valamint a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. vezetésének és nem utolsósorban a sok áldozatot vállaló szülőknek.

A háziversenyen nagyon sok kiemelkedő eredmény született. Az érmeket két kiváló fiatal úszó adta át: Szőke Zita többszörös korosztályos magyar bajnok, ifjúsági EB ötödik helyezett, ifjúsági világbajnoki hatodik helyezett, valamint Mészáros Dániel, aki a Kecskeméti Sportiskolában nevelkedett, jelenleg a Bácsvíz KVSC úszója, többszörös korosztályos magyar bajnok, valamint az Európai Olimpiai Ifjúsági Fesztiválon negyedik helyezést ért el.

 


Copyright © 2020 Kesi.hu. Minden jog fenntartva.
Készítette: DemiDesign