Címlap Hírek Értékelnek az edzők
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Névnap

Ma 2019. január 20., vasárnap, Fábián és Sebestyén napja van. Holnap Ágnes napja lesz.

Időjárás

Értékelnek az edzők
2011. augusztus 12. péntek, 11:43

Egy ezüst és egy bronzéremmel tértek haza a kecskeméti fiatalok a 45. alkalommal megrendezett Gyermek Világjátékok helyszínéről.

Eltelt pár nap, letisztultak, kikristályosodtak a kinti élmények. A kesi.hu  a három szakmai vezetőt kérdezte skóciai benyomásairól:

1. Milyen elvárásokkal indult a csapat a skócia versenyre?

Szabó István röplabda : Abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy volt összehasonlítási alapunk a mezőny erősségét illetően, mert a korábbiakban már szerepelt kecskeméti röplabdacsapat a Gyermek Világjátékon. Ennek alapján reális cél volt az érem megszerzése, hiszen idehaza ugyanezek a srácok korosztályuk legjobbjai.

Koós Károly labdarúgás : Bár ilyen eseményen a mezőny erejét előre megtippelni szinte lehetetlen, célunk a legjobb nyolc közé jutás volt.Onnan minden mérkőzés ajándék lett volna.Sajnos kettő egy gólos vereség megpecsételte a sorsunkat és kiestünk.

Kiss Endre judo : Kecskeméti judo-sok még ne vettek részt Gyermek Világjátékokon ezért, nem tudtuk a színvonalat előre felmérni.Éremben persze reménykedtünk, ami össze is jött egy nagyon erős mezőnyben.

2. Hogyan értékeled az elért eredményt?

Szabó István röplabdaedző : A harmadik hely a reális sorrendet tükrözte. Mind az első helyet megszerző koreai csapat, mind pedig a második szlovén csapat pillanatnyilag előttünk jár. A gyerekeknek és nekem is nagy élmény volt, hogy egy igazán nemzetközi mezőnybe tudtuk megmérettetni magunkat.

Koós Károly labdarúgás : Folyamatosan emelkedik a színvonal és nagyon kiegyensúlyozott a mezőny. Csapatomat alapvetően nagy pályás srácok alkotják, ezért a pálya és a kapu mérete szokatlan volt nekünk. A kettő egy gólos vereség egy kis szerencsével és nagyobb koncentrációval hozható lett volna.Nagyot küzdöttünk, ez most erre volt elég.

Kiss Endre judo : Mindegyik versenyzőm azt hozta amit tud, sőt Szabó Levente extrát nyújtott és ez itt ezüstöt ért. Aki esetleg az első körökben kiesett, az is csak profitálhat a továbbiakban ezekből a mérkőzésekből. Ha egy bírói tévedés elkerül minket, egy bronz is összejött volna. De hát ez benne van a judo-ban.

3. Milyen tanulságokkal lettél gazdagabb?

Szabó István röplabdaedző : Szakmailag az egyértelművé vált, hogy a  nyitás-fogadás szorul javításra.A továbblépés érdekében sokkal több igazán éles mérkőzésre lenne szükségünk idehaza is. Nagyon örülök annak, hogy a gyerekek egy másik világgal ismerkedhettek meg, ami a sport,vagy akár életük egyéb területén csak a javukra válhat.Olyan létesítményeket láttak, amelyeket idehaza még soha, olyan környezetben kellett jól teljesíteniük ahol még nem jártak. A rendezés kifogástalan volt, vendégként kezetek bennünket.

Koós Károly labdarúgás : Ha legközelebb jobb eredményt szeretnénk elérni, több speciális edzés kell beiktatnunk.Már itt sincs könnyű mérkőzés.Skócia hihetetlen mennyiségű és minőségű sportcélú létesítménnyel rendelkezik.Rengeteg gyermek sportol rendszeresen és a foci nálunk nemzeti ügy. Skócia varázslatos ország és a skót emberek nagyon segítőkészek és barátságosak.A skót közönség egy bedobást is képes megtapsolni, ha azt megfelelő elánnal csinálják. Remélem egyszer Magyarországról is elmondható mindez.

Kiss Endre judo :Erős mezőnyben, erős ellenfelekkel szemben sikerült bizonyítanunk kecskeméti judo erejét. Igazán jó volt látni, hogy ennyi tehetséges gyermek sportol világszerte. A szervezés tökéletes volt, a skótok barátságosak és segítőkészek.

Szép volt srácok!

 
FacebookTwitterGoogle bookmarkIWIWSatartlapDel.icio.usLinkter.huvipstart.huMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Copyright © 2019 Kesi.hu. Minden jog fenntartva.
Készítette: DemiDesign