Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Névnap

Ma 2020. július 12., vasárnap, Izabella és Dalma napja van. Holnap Jenő napja lesz.

Időjárás

Úszótábor PDF Nyomtatás
2020. június 21. vasárnap, 11:56

 

Több mint félezer gyerek vesz részt a Sportiskola nyári úszótáboraiban

A Kecskeméti Sportiskola nyári úszótáboraiban két csoportban folynak az edzések a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark felújított és átépített 50 méteres medencéjében és a Kecskeméti Fürdő tanmedencéjében. A két csoportban több mint ötszáz gyerek fejleszti úszótudását, vagy tanul meg úszni ezen a nyáron. Azoknak az úszóknak, akik már korábban is versenyeztek 7 héten keresztül tart a tábor, június 16-tól július 31-ig, a külsősöknek, akik nem versenyzők, nekik 9 héten keresztül június 16-tól augusztus 14-ig tart a tábor - mondta Poczó Elemér, a Kecskeméti Sportiskola úszószakosztályának a vezetője. Kiemelte: koronavírus okozta vészhelyzet miatt a táborokban a létszámokat korlátozni kellett a korábbi évekhez képest, főleg a külsős gyerekekből tudtak kevesebbet felvenni, mert az előírásokat, az egymástól ajánlott távolságokat betartatják velük. A versenyzőknél heti 33 fő lehet a maximális létszám, amit teljesen feltöltöttek. A külsősöknél szintén nagy az érdeklődés a táboraikra, ahol heti 35 gyereket tudnak fogadni.

-A nyarat szeretjük kihasználni, mert a napi két foglalkozásnak köszönhetően, nem csak fizikálisan tudunk intenzívebb edzést tartani, hanem a jelen lévő 4 edző segítségével, sokkal több idő jut a technika javítására, csiszolására – hangsúlyozta a vezetőedző.

A nem versenyző gyerekeknél az első két héten a kisebb létszám miatt két edzővel dolgoznak, a harmadik héttől azonban, a teljes létszámnál, már négy edző lesz. A tábornyitás reggel 7-8-ig tart, akkor érkeznek a gyerekek. Ezután 9 óráig egy szárazföldi erőfejlesztő edzés következik gimnasztikával, játékkal együtt. Egy kis szünetet követően az első vízifoglalkozás 11 óráig tart, fél 12-től ebéd, majd egy csendes pihenő következik. Fél 2-től a második úszóedzés 3 óráig tart. Ezután az időjárás függvényében strandolás vagy játékos foglalkozás következik. Délután 4 és 5 óra között van a táborzárás. Optimálisan állítják be a terhelést a gyerekeknek, hogy használjon az edzés, de lehetőség szerint ne menjen el a kedvük az úszástól annak érdekében, hogy jól ki tudják használni a hosszú nyári periódust.

- Azt vesszük észre, hogy a nap végére a gyerekek kellemesen elfáradnak, de másnap mosolyogva jönnek – fűzte hozzá a szakosztály vezetője.

 

 
FacebookTwitterGoogle bookmarkIWIWSatartlapDel.icio.usLinkter.huvipstart.huMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Copyright © 2020 Kesi.hu. Minden jog fenntartva.
Készítette: DemiDesign