Címlap Atlétika Interjú Adamik Zoltánnal
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Névnap

Ma 2019. január 20., vasárnap, Fábián és Sebestyén napja van. Holnap Ágnes napja lesz.

Időjárás

Interjú Adamik Zoltánnal
2015. szeptember 14. hétfő, 11:20

Adamik Zoltán szakosztályvezető

 

 

 

 

Kiemelkedő eredményeket atlétikában csak sokoldalú alapképzettséggel és egyre magasabb szintű és tartalmú gyakorlással lehet elérni.  A KESI atlétika szakosztályában annyi a tehetséges és eredményes sportoló, hogy alig győztem papírra vetni a neveket, akiket Adamik Zoltán szakosztályvezető büszkén sorolt fel a vele készített interjúban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miből áll az atlétika?

Alapvetően ugrás, dobás, futás. A futásnál van vágta, középtáv és hosszútáv, sőt még van a gátfutás is, amit ide sorolunk. Ugrásoknál mi foglalkozunk távol-, és hármasugrással, de magasugrásra sajnos nálunk nincs lehetőség. Dobások: súly, diszkosz, gerely. Most van egy kalapácsvetőnk is, Csáky Janka, aki a legjobb 8-ban volt benne az ifi bajnokságon.

KESI atlétika szakosztály edzés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mióta vagy a KESI atlétika szakosztályának vezetője? Hogyan működtök?

A KSC-ből anno vezetőedzőként léptem ki és lettünk Kecskeméti Atlétika és Rugby Club (KARC), itt szintén vezetőedzőként folytattam. Amikor az atlétika bekerült a KESI sportágai közé, akkor ment az egész KARC a KESI-be. Gyakorlatilag az utánpótlás korosztályaink KESI-sek és a felnőttek KARC-osok. A KESI atlétika szakosztályát a kezdetek óta vezetem. A KESI biztosítja az anyagi támogatást, fizeti az edzőket és a versenyzéssel kapcsolatos összes költséget (nevezés, utazás, adott esetben szállás és étkezés) és biztosítja az adminisztrációs feltételeket, de a felszerelést például KARC-tól kapják a gyerekek.

Egyre többen kedvelik ezt a sportágat, mert egyre több növendékünk van. Jelenleg 80 fő körüli a létszámunk, de ez mindig hullámzik. Ez a létszám „gyerek”, „újonc” és „serdülő”, valamint „ifi” korosztály között oszlik meg.

Én alapvetően a „serdülő” és „ifi” korosztályt edzem, de nálunk nem is korosztályok a fontosak, hanem inkább a szakágak. Németh Gyula például csak távfutókat edz, én pedig alapvetően többpróbával és dobással foglalkozom. Összesen 5 edzővel dolgozunk a szakosztályban. Név szerint: Németh Gyula, Szívós István, Havas Csaba, Dömötör Balázs. Fontos, hogy van még négy olyan edzőnk (Kónya Ákos, Papp Napóleon, Simity László és Fülöp Péter), akik a KARC edzői, de hozzájuk is járnak KESI-s korú gyerekek.

 

Milyen eredményre vagy jelenleg a legbüszkébb?

Szűcs Szabina „Cuki”  egy héttel ezelőtt volt Varsóban a nemzetközi gyermekversenyen, ahol nyolc ország vett részt és ő 13 évesen távolugrásban megnyerte a versenyt egy nagyon jó eredménnyel, 559 cm-rel.

 

 

Tudnál említeni kiemelkedő sportolókat?

Természetesen! Akik egyéniben országoson az első 8-ba bekerültek: Lór Anna (100 m gáton volt 3. helyezett a magyar bajnokságon), Varga Fanni (hármasugrásban 6. volt) Tarnóczy Virág (hármasugrásban 4.) volt, de ezt a számot egyébként is kecskeméti nyerte, Lesti Dia. Ő a magyar bajnok 2015-ben.

Kiszel Zsófi sajnos most beteg, de ő 300 m gáton volt 3. helyezett a serdülő magyar bajnokságon. Hoffer Ferenc távolugrásban volt 6. a magyar bajnokságon. Németh Gyula edzőnek is volt egy bronzérmes tanítványa, Pécsi Attila, aki 2000 m-en volt 3. helyett, de Palkovics István és Tonté Szabina is benne volt a legjobb 8-ban, valamint Havas Csaba tanítványa Háger Rita 100 m-en volt döntős.

Jelenleg a Többpróba Országos Bajnokságra készülünk, ami jövő héten lesz Székesfehérváron. Ezen a versenyen mindig minden korosztály szerepel. Véleményem szerint Lór Anna lesz a legjobb egyéniben és nagyon jó lesz az ifi fiú csapatunk is.

 

 
FacebookTwitterGoogle bookmarkIWIWSatartlapDel.icio.usLinkter.huvipstart.huMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Copyright © 2019 Kesi.hu. Minden jog fenntartva.
Készítette: DemiDesign